Skip to main content

Huone vastapäätä (vihdoin muistin julkaista tämän!)

Vastapäätä olevan huoneen ovi käy jo kolmatta kertaa tänä päivänä. Eikä kello ole vielä edes puolenpäivän.

”Meinasin tänään tehdä makaronilaatikkoa. Syötkö sitten ennen vai jälkeen treenien?”

Kaikki koettavat unohtaa mitä näiden seinien sisällä tapahtuu. Ollaan kuin kaikki olisi ihan hyvin eikä tänne oltaisi alun perin tultukaan. Mitä näissä huoneissa tapahtuu jää näihin huoneisiin.

”Eihän mulla oo tänään treenejä.”

”Eikös nyt ole keskiviikko? Keskiviikkohan on treenipäivä.”
Keskustellaan mahdollisimman kovaäänisesti, nyt ei saa laantua. Luulevat vielä päihderiippuvaiseksi tai lastenhakkaajaksi. Pitää vaikuttaa normaalilta. Pitää olla normaali. Arkisia juttuja, osoitetaan että kaikki on hyvin. Lapset harrastaa vähintään kahta eri lajia, syödään aina yhdessä, läksyt on aina tehtynä, mennään ajoissa nukkumaan, halitaan ja pusitaan ja niin edelleen. Osoitetaan, että välitetään. Että ollaan perhe. Oikea perhe.

”Ai jalistreenit? Mä lopetin siellä käymisen.”

Katse kertoo milloin kaikki alkaa murenemaan. Milloin seinät kaatuvat päälle, yhteiset ruokailut vaihtuvat sängyssä syötävään mikropizzaan ja hyvä koulumenestys selvittämättömiin Wilma-merkintöihin.

”Ai. Millon muka?”

Oma haavoittuvaisuus paljastuu kaikille. Näytetään heikolta, kyllähän he tietävät mitä näiden seinien sisällä tapahtuu. Tietävät kyllä miksi olet täällä vaikka tekisit kuinka hyvää makaronilaatikkoa.

”Viime kuussa. Enkö mä muka sanonu?”

Hiljaisuus. Karvas tappio, nujerrettu olo. Tosiasioita ei voi paeta. Kaikki oli valetta. Ne treenit mukaan lukien. Tiedettiin kyllä ettei siellä enää käyty, mutta eihän sitä voinut paljastaa. Makaronilaatikkoa olisi kyllä tänään ruokana, mutta kaupan koiratiskiltä tuotua. Ei itsetehtyä, vaikka simppeli ruoka onkin kyseessä. Ei sellaiseen ollut aikaa.

”No katsotaan sinulle jotain uutta harrastusta sitten jossain vaiheessa.”

Tosiasiassa ei vaan jaksettu, haluttu tai voitu. Siksihän täällä käytiin. Ja niinpä tiesin, että vastapäisen huoneen ovi kävisi taas ensi viikolla. Ja sitä seuraavalla, ja sitä seuraavalla. Se kävisi niin kauan kunnes makaronilaatikko olisi itsetehtyä ja vielä syömäkelpoista.

16.10.2018 -MR

Comments

Popular posts from this blog

Lohduttomuuden valtameri

Miksi ihminen voi tuntea niin Että kaikki uppoaa Ja itse jää pinnalle Taistelee hengestään Mutta kenen tähden Kun ei ole ketään Kenen luokse uida Ketään kenen vuoksi jaksaa Taistella Ei pääse pohjaan vaikka haluaisikin Jää vain pinnalle itkemään Ja täyttämään tuota murheiden valtamerta Mieluummin sitä kuolisi yhdessä Kuin jäisi itsestään elämään Vihaan sanaa viha Se on niin voimakas Ja kuvastaa aivan vääränlaista tunnetta Kyse on ennemminkin tyhjyydestä Tämän tyhjöttömyyden keskellä Kun ei ole mitään Kuin sinä Ja meri Ja pohjaan vajonneet haaveet Täällä sinä olet Ja tänne sinä olet jäävä Aamen -MR

Elämäni kuoleman välikappaleena

He sanovat että kaltaiseni ovat tuomittuja kuolemaan. Tuomittuja kuolemaan mahdollisimman nuorina ja mahdollisimman hitaasti ja kivuliaasti.  Elämäntapamme toimii myös reittinä tietynlaiseen onnellisuuteen. Sellaiseen, kun on saavuttanut elämältään jotain. On jotain, mistä tulevat sukupolvet muistavat sinut. Kaikella on kuitenkin hintansa, meidän tiemme onnellisuuteen maksaa paljon. Luomiseen liittyy paljon tuskaa, parhaat teokset tulevat eniten kipua tuntevilta.  Kun hinta on näinkin suuri on siitä saatava hyötykin valtaisa. Näistä hyödyistä emme kuitenkaan pääse nauttimaan silloin kun vielä kävelemme maan pinnalla. Meidän palkkiomme maksetaan kuolinvuoteella. Silloin olemme saavuttaneet elämältä jotain. Vapaaehtoisestihan kukaan ei tällaiseen ryhdy. Tarvitsemme kuitenkin jatkajia, joten olemme oikeutettuja valitsemaan seuraajamme. Valintaprosessi on tarkka, heidän mielensä pitää yltää aina vain pidemmälle. Joka kerta hiukan pidemmälle kuin entisten valittujen. Ihmi

Kaunis pieni lapsi

Kaunis pieni lapsi Kerro minulle Miksi taivas on niin tumma Ja minä niin pieni Että jään varjoon Ja uppoan Kerro kaunis lapsi Kuinka olet niin viaton Vaikka tiedät kaiken Ja näet jotain Mitä kukaan muu ei voi nähdä Silti sinä naurat Ja valaiset hymylläsi koko kaupungin Eikä enää ole pimeää Enkä minä niin pieni Että jäisin varjoon Ja uppoaisin Kiitos pieni lapsi Että voin ottaa sinut syliini Ja kutsua omakseni -MR